Zorg voor de Schepping

Zwerfafval Hoge Vucht.jpegdonderdag 24 februari 2022 23:30

Afgelopen zaterdag 19 februari was het weer tijd om te prikken! Zeker na zo'n storm de dag ervoor. Deze keer waren we in de Hoge Vucht! De aandacht ging extra uit naar de plekken waar storm Eunice zijn sporen heeft achtergelaten. Maar ook verstopte blikken en plastic afval hebben we uit de natuur geprikt!

We raakten onderweg ook in gesprek met een voorbijganger, over de ondergrondse afvalcontainers. We kregen te horen over strenge handhaving (boetes), zonder oog voor het verhaal en voor de mens. Regels zijn prima en beleid is nodig, maar blijf redelijk en bewaar de menselijke maat. Dat is precies waar wij ons hard voor willen maken. Stem op 14, 15 en 16 maart op ChristenUnie Breda zodat we hier daadwerkelijk werk van kúnnen maken in de gemeenteraad.

*Over de ondergrondse afvalcontainers.
Breda heeft niet altijd ondergrondse afvalcontainers gehad. Dit nieuwe systeem is unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Het is een prikkel om afval beter te scheiden en het scheelt in de portemonnee. Toch zijn er nog steeds klachten over technische storingen en afval rondom deze containers. En je kunt je afvragen of het echt scheelt in de portemonnee, als aan de andere kant nu betaald moet worden voor het ophalen van grofvuil en Breda kampt met lange rijen bij de milieustraat.

#SamenRechtDoen #GR2022 #Breda

« Terug

Reacties op 'Zorg voor de Schepping'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.