ChristenUnie Breda kijkt kritisch naar begroting Bredase raad.

Finance CU Breda .pngdonderdag 12 november 2020 23:58

Terwijl het Amphia met hart en ziel strijdt tegen de coronacrisis stelt de Bredase raad vanavond haar begroting vast. Een spannend moment in de storm dus. Als ChristenUnie Breda willen we daarom nu kritisch kijken naar een aantal keuzes van het college voor onze stad en kernen. Juist in een tijd als deze is het namelijk van belang dat we de ogen niet alleen richten op het kabinet, maar ook onze lokale vertegenwoordigers. Zien zij bijvoorbeeld wat kerken aan zorg doen? Hoe erg zouden we in Breda in het rood staan als kerken op hun handen bleven zitten in een crisis als deze, denken we wel eens.

Gelukkig ziet het college deze kwetsbare mensen ook. We vragen ons wel af of ze ook echt voor deze groep kiezen in de begroting. Neem bijvoorbeeld het beleid voor mensen die weliswaar in de bijstand zitten, maar snel aan het werk zouden moeten kunnen. Het college kiest daarmee voor laaghangend fruit en een groep die zich nog redelijk kan redden. Maar de keuze voor de één betekent het laten liggen van de ander; in dit geval mensen die toch al moeilijk meekomen in de samenleving.  

De ChristenUnie Breda wil aandacht voor wat echt telt; zorg voor de schepping, zorg voor elkaar en een economie die niet draait om oneindige groei, maar bloei. Of op z’n Bredaas: een schoon Park Valkenberg en betaalbare, duurzame woningen zoals in 123Sprong; een verbond met kerken, een uitgestoken hand naar verslaafden en kleinere organisaties aan de Thematafels; en een ondernemend Breda dat samen met de gemeente weerbaar uit de crisis komt. Kortom, het gaat vanavond écht ergens om. Om een begroting die aandacht moet geven aan wat echt telt. Juist nu in crisistijd. 

“Is het voor een tijd als deze?”, vroegen Esther en haar oom Mordechai zich al duizenden jaren geleden af. De ChristenUnie ziet dat steeds meer mensen in crisistijd die vraag stellen. Onze keuzes lijken belangrijker dan ooit. Juist nu laten kerken zien waar hun hart voor klopt. Juist nu is welzijnswerk belangrijker dan ooit. En juist nu wil de ChristenUnie Breda dan ook nu pal staan voor hen en het licht laten vallen op organisaties die vanuit dat besef juist nu omzien naar een ander. Midden in een crisis; midden in een storm. En ondanks dat het stormt, weten we: we doen dit #NietAlleen.   

Hartelijke groet,
Shima Kia

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Breda kijkt kritisch naar begroting Bredase raad.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.