Interview met Saúl de Boer

Saul de Beer.jpgwoensdag 03 maart 2021 00:59

Een bruisende lokale afdeling van de ChristenUnie in Breda, dat is ons doel! Onze werkgroep bestaat uit verschillende talenten en we stellen ze graag aan u voor. Tijd voor een korte kennismaking met... Saúl!

Saúl, welkom. Erg leuk om je erbij te hebben! Kun je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Saúl de Boer, 30 jaar oud, zes jaar woonachtig in Breda. Eerst vanuit mijn opleiding en daarna ben ik blijven plakken. Ik kom uit een christelijk gezin en ben christelijk opgevoed. Op mijn 18e heb ik mijn belijdenis gedaan. Dat is hetzelfde jaar als dat ik mocht stemmen en sindsdien stem ik op de ChristenUnie.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik woning tekenaar. Naast mijn werk vind ik het erg leuk om te schrijven: poëzie, kort of lang. Ik wil ooit nog wel eens een dichtbundel publiceren, dat is mijn doel.

Je bent een nieuw lid, van de ChristenUnie als politieke partij en van onze werkgroep. Vanwaar die stap?

Ik heb me altijd geïnteresseerd in politiek. Ik stem nu 12 jaar op de ChristenUnie, omdat deze partij staat voor christelijke waarden en dat ook weet te vertalen naar het hier en nu. Lid worden zat wel in mijn achterhoofd, maar ik heb er niet echt een moment voor gevonden. Door corona had ik tijd over om te reflecteren en stil te staan. Toen heb ik mij (eindelijk!) aangemeld. Op de website heb ik ingevuld waar ik goed in ben en waar ik bij kan helpen. Ik wil ook echt iets doen, dus deelnemen aan de werkgroep is een logische keuze voor mij.

Welk thema houdt jou het meest bezig?

Het thema diversiteit: mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende bevolkingsgroepen. Dat vind ik ook belangrijk om terug te zien in de politiek. De laatste tijd is de politiek heel erg van tegenstellingen, maar ik denk dat Nederland zo gemêleerd is en ook dat de achterban van bepaalde politieke partij gemêleerder is dan je terugziet in de partij.

Wat valt je op aan Breda?

Wat me opvalt in Breda is dat er een andere mentaliteit heerst dan waar ik vandaan kom. Ik kom zelf uit Zuid-Holland en daar heerst een andere mentaliteit en manier van doen dan Brabanders. Brabanders zijn gemoedelijk en tevreden. Veel tegenstellingen die je ziet in Rotterdam en Amsterdam, zie je hier niet. Een voorbeeld: in de randstad staat discriminatie hoog op de agenda. In Breda lijkt de verharding van de samenleving er niet te zijn. Het is bijna mediterraans. Mensen verzamelen zich in de avond, bijvoorbeeld in het stadspark Valkenberg. De mensen trekken naar elkaar toe en gaan naar waar meer mensen zijn. Dat geeft een heel Zuid-Europese sfeer.

Wat hoop je voor onze stad?

Ik hoop dat we een lijsttrekker krijgen voor de ChristenUnie Breda en dat mogen we ook wel meenemen in gebed.

« Terug

Reacties op 'Interview met Saúl de Boer'

Geplaatst op: 08-04-2021 03:06
Hopelijk gaat het lukken, Sául!

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.